Jordvarme og Windhager-biobrændselsfyr: Hvilket 1 bør jeg erhverve mig?

Indenfor de seneste år har der været meget opmærksomhed på klimaet, hvilket har inspireret mig til en fremragende tanke. Jeg har faktisk taget det valg, at jeg ønsker at bytte det aldrende fjernvarmesystem ud med et biobrændselsfyr, der er såvel dugfriskt som miljørigtigt! Samtidig med en indskrækning af udledelsen af CO2 vil det nemlig på samme tid betyde, at jeg i grunden økonomiserer, idet biobrændsel er markant mere fordelagtigt end fjernvarme & gas.

Som det første har jeg vurderet et par Windhager biobrændselsfyr, og jeg havde endda næsten valgt et, som jeg ville indhandle, idet jeg opdagede en internetside med fokus på jordvarme. Et anlæg til jordvarme er nemlig også en klimarigtig kilde til varme, som kan tages i anvendelse som erstatning for et biobrændselsfyr. Pt. ved jeg ingenlunde, hvad jeg skal indhandle!

Jeg kan nemlig registrere fordele såvel som ulemper ved dem begge. For eksempel har jordvarme det plus, at det er en varig energikilde, og at man som ejer kun afregner for den smule elektricitet, som anlægget til jordvarme skal bruge for at fremstille energi af jordvarmen. Det er imidlertid rimeligt dyrt at få, så i første omgang vil et Windhager biobrændselsfyr klart være mest fordelagtigt.

På den anden side består et anlæg til jordvarme dog i længere tid, plus jeg har hørt, at anlægget allerede indenfor ti år kan have tjent sig ind igen, så det er egentlig ikke noget dårligt køb. Jeg er altså oprigtigt usikker, trods det, at jeg endnu hovedsageligt hælder til jordvarmeanlæg.

Findes der nogle af jer, som ligger inde med kendskab til de forskellige opvarmningsinstallationer, & som kan give mig et herligt råd? Det ville jeg i hvert tilfælde blive glad for!

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.