Høreklinik, mener jeg, vil være tjenlig for farmand

Jeg tror, at min far muligvis har fået tinnitus i sit øre, og han har derudover fået en nedsat hørelse. Tinnitus er en lydopfattelse, man kan have i ørerne, uanset at der ikke kommer nogen lyd i ørerne fra omgivelserne. Den gamle beskriver det som en fløjtelyd i hans øre. Det har stået på i ret mange måneder, og det bliver vist værre og værre. Det er virkelig difficilt for mig, for han har altid været det menneske, der lagde øre til, idet jeg havde brug for at sige noget, som jeg følte. Fordi han ikke har sin gode hørelse længere, derimod en nedsat hørelse, har vi ikke pladret så meget med hinanden, og jeg har brug for det.

Den hovedsaglige grund til, at min far har nedsat hørelse, er en skade forårsaget af støj, for han er forhenværende håndværker og brugte ikke høreværn. Det tror jeg i alt fald. Der formodes, at lidelsen tinnitus falder tilbage på ødelagte høreceller i sneglen i det indvendige øre, formentlig også grundet en støjskade. Det minder mig faktisk om, at jeg skal huske min bror, der er trommeslager, på, at han skal gøre brug af et musikerhøreværn. Jeg har tænkt mig at tage min far til hans læge på tirsdag, der vil lave en hurtig undersøgelse af hans hørelse. Vedkommende videresender ham sandsynligvis til en høreklinik, der må lave en grundigere undersøgelse af hans hørelse. Så vil der blive overvejet, om et høreapparat er løsningen.

Man kan få en hel del uens slags høreapparater, og hvert enkelt høreapparat vil selvfølgelig blive afpasset, så det passer til hørenedsættelsen. Mit gæt er, at far skal have et bag-øret høreapparat. Disse høreapparater består af 2 elementer: selve apparatet omme bag ørerne samt et småt lydrør, der bringer lyden ned til en øreprop i den inderste del af det ydre øre og videre ind til trommehinden. De føromtalte høreapparater anvendes til stærke høreproblemer samt til mennesker, der har behov for justerbarhed af lyden. Det er ens egen beslutning, hvorvidt man gerne vil behandles og tage imod høreapparatet omkostningsfrit af de offentlige høreklinikker, eller om man gerne vil have noget understøttelse til at få høreapparatet af en autoriseret privatejet høreklinik eller ved en forhandler, som er i samarbejde med høreklinikker. Jeg mener, det er fedt, at det kan modtages helt omkostningsfrit fra en høreklinik. Jeg har hørt, at høreklinikker tager sig godt af deres patienter.

Som tidligere sagt har min farmand haft et larmende arbejde, og det var jo i virkeligheden nødvendigt at anvende høreværn, er far et eksempel på, fordi for meget støj netop måske vil give dig høreskade. Jeg har hørt, at cirka 60 procent af personer, som arbejder i larmende omgivelser, ikke bruger høreværn eller musikerhøreværn. Min bror har et job i et band, og jeg har på fornemmelsen, at han ligesom vores far får et høreproblem, såfremt han ikke snart begynder på at benytte et musikerhøreværn, når han spiller.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>