Har du et slidt tag, der behøver en omgang tagrensning?

Vand, alger og mos kan hurtigt gøre taget snavset. Dette kan ikke mindst gøre et tag grimt at kigge på, det nedbryder også taget. Regnvand kan nemlig gøre, at der kommer fugt ikke blot på oversiden, men derudover også under tagpladerne, hvilket gør, at taget langsomt destrueres. En udvej kunne være et splinternyt tag, imidlertid ville det være tidskrævende samt en stor udgift. En forbedring inkluderende tagrensning og maling kan helt sikkert gøre dit tag ligeså godt, og så koster det kun en fjerdedel af det nye tag. Et tag, hvor der er blevet ordnet en tagrensning, er samtidig ligeså holdbart som helt nye tagplader.

Hvis et tag får en istandgørelse, vil det først blive set igennem for samtlige skader, hvorefter det repareres. Så skal dit tag have lavet en tagrensning, hvor det først vaskes, hvorefter taget renses omhyggeligt med en børste, ikke kun på tagoverfladen, men derudover der hvor tagpladerne overlapper hinanden samt i alle kanter. Taget skal så skylles efter med vand, og så er alt smuds fjernet, hvorefter dit tag kan få en behandling mod alger så der forebygges ny begroning. Nu er taget klar til at kunne blive malet.

Man har mange forskellige slags tag bygget af mange forskellige slags materialer. Alle tag kan udbedres, og stort set alle tagflader kan klare højtryksspuling. Dette gælder betontagsten, bølge og skiffer eternit, bitumtagpap samt tage, der laves af rustbeskyttet stål. Tage lavet af tegl er sarte og de kan derfor ikke udholde højtryksrensningen, men de kan derimod få lavet en behandling, som forebygger alger. Pladerne i et virkelig gammelt tag kan eventuelt være bygget med asbest, som er kraftigere end de nye tagplader, så selvom de for eksempel er slidte, kan de sagtens få en tagrensning og en omgang maling og slutte med at være så smukke som var de nye.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>