En professionel energimærkning påviser, om din bolig har et hensigtsmæssigt energiforbrug

Over hele verden er der en fælles vision om at skabe energibesparelser samt mindske afhængigheden af olie. Som et resultat deraf har de ansvarlige politikere fundet på en officiel energimærkning. Sideløbende er energimærkning blevet gjort tvungen. I fald man har behov for en en energimærkning af bygningens klimaskærm, vil det tit være en god ide at alliere sig med en ingeniørvirksomhed, der er eksperter i forhold til energimærkning såvel som bl.a. termografi af forskellige kategorier af bygninger som parcelhuse, tvillingehuse såvel som service og offentlige kontorer.

Flertallet af byrådene i landets kommuner er imidlertid særdeles højtstræbende ift. klimaområdet. Derfor har de fleste kommuner besluttet, at den nye energimærkning er en forudsætning før det er muligt at få godkendt en ibrugtagningstilladelse for en beboelsesejendom. I praksis indebærer det, at man er tvunget til at få lavet en energimærkning af ejendommen, så snart ejendommens isolering er på plads eller måske umiddelbart før den er anlagt hvad enten I er ved at en ny bolig eller, om I er ved en energirenovering.

Selve energimærkningen udføres som en registrering af husets klimaskærm, varmeanlæg såvel som energiforbrugende komponenter og afsluttes med en rapport med eventuelle forbedringsforslag, der som udgangspunkt kan kombineres med en trykprøvning, der afslører hvor der er utætheder i villaen. Hvis din partner og dig får energimærket en bygning, får I desuden en karakter, som er en indikation af, hvor energivenligt og ikke mindst effektivt isoleret bygningen er set ud fra det beregnede varmeforbrug.

På energimærkningsskalaen, benyttes karakteren A til huse og ejendomme, der honorerer de omfattende fordringer i de nyeste bygningsanvisninger, mens karakterer fra og med C og derunder gives til bygninger med et energiforbrug, som er stigende. Er en ejendom opført i perioden fra 2006 til og med 2010 er en energimærkning med karakteren B obligatorisk. Hvis dig og din ægtefælle er indehavere af et hus med energimærkning A, kan I som udgangspunkt frit vælge energiforsyning. Som følge heraf er der sund fornuft og god økonomi i at sikre, at jeres villa opnår så optimal en karakter ved energimærkningen som muligt.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>