Boardmaker – da visuelle billeder kommunikerer langt mere end sprog

Er du ramt af et handicap, er IT-løsninger en livsnødvendig ting. Og heldigvis er der blevet lavet en stor mængde IT-programmer, der vil kunne være behjælpelig samt være udviklende. Boardmaker - https://dal-pres.dk/ – betyder kommunikaiton i billeder, som er optimalt til det formål. Boardmaker er sagt med andre ord et gennemtænkt computersystem, der inkluderer et stort symbolbibliotek. Der eksisterer en lang række udgaver og forskellige modeller. Ved nogle varianter vil du kunne strukturere billeder og lave disse 100 % individuelle. Du kan desuden kreere samtlige billeder, som du har efterspørgsel for. Idet man har kraftige taleproblemer, er det et virkelig nødvendigt kommunikativt redskab. Og faktisk virker illustrationer ofte klarere end sprog.

Et program som boardmaker vil for nogle være kompliceret at finde ud af. Til alt held giver flere kommunikationssteder et undervisningsforløb i forhold til at kreere emner til billedstøttet information på PC’en med boardmaker på. På dette kursus får du indgående kendskab til systemet og anskaffer dig de fundamentale tekniske egenskaber og tillærer dig viden om, hvordan man anvender symboler til korrespondance.

Bestiller du boardmakerprogrammet, medfølger der et væld af funktioner. Det afhænger af arten og hvilket produkt inden for boardmaker, man anskaffer sig. Herved kommer du til at kreere et udvalg af kommunikationsmaterialer. Du kan købe talemaskiner samt forskelligt andet og så videre. Til nogle modeller medfølger der fx meget mere end 300 tavleskabeloner. Så får du reskaberne til at konstruere komplicerede tavler til beretninger/budskaber. Det er til alt held på den måde, at det er muligt at bestille alt til boardmaker i en lang række forretninger, så du skal ikke vente længe.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.